Sånt man bara uppskattar när man vandrar i fjällen. OBS: such fun much wow.

Med för mycket fritid på händerna i fjällen passade jag på att memorera lite grejer man bara gillar när man är och fjällvandrar. Och med tanke på att jag alltid har en väldans massa fritid, så slängde jag in lite gifs också. Alla älskar ju listor med gifs. Så, here goes.
 
 1. Mossa.
  Ni kanske tror att era sängar är sköna men har man spenderat 2 nätter sovandes på en bänk i ett vindskydd (ja vårt tält regnade in) är mossa bättre än en Hästens. Bättre än en kingsize på hotell. Ja typ bättre än att dubbelfjädrad säng från tempur. Mossa for life. 

 2. Lyckstolpar.
  Det här är en sådan grej man tar för givet i vanliga fall, men när man befunnit sig x antal km ifrån civilisationen i flera dygn, vandrar 2 mil nerför ett jävla stup och till slut får se en lyckstople, ja då känns det lite som julafton. Fast lite bättre.

  Sanningsenlig reaktion när vi hade gått i 5 timmar:


 3. Markoolios låt: "Vilse i skogen".
  No caption needed.

 4. Djurbajs.
  Som ni kanske förstått så är toaletter inte något som existerar när man är ute på fjället och därför gör människor sina behov utomhus. Skulle det alltså vara så att man råkar kliva i något som inte är så trevligt att kliva i ja då är man glad om det iallafall är en björns. Eller en rens.

  Annars är den här reaktionen rätt normal:


 5. Bara lite blöta strumpor.
  Givetvis hade det bästa varit ett par helt torra strumpor, helst ett par nya varje dag också, men med tanke på att man inte kan bära med sig 40 par strumpor utifall att något par skulle bli blött så får man helt enkelt vara glad så länge dem inte är dyblöta. Fuktiga strumpor, en fjällvandrares bästa vän.


 6. Papperskorgar.
  Ni vanliga dödliga tänker väl att ja det är ju skönt att kunna slänga det här tuggumipappret när jag känner fört, vadårå? Men när man burit runt på båda tomma tonfisk-burkar och varma-koppen-skräp i 5 dagar för att man ju inte slänger skräp i naturen, ja då är man redo att ha sweet sweet löve med första bästa papperskorg. Nästan ialllafall.

 7. Foppatofflor.
  Om någon av er nu mot all förmodan skulle påstå att ni gillar foppatofflor och tycker att det är en moderiktig accessoar så kan ni nu vara så vänliga att avlägsna er från min blogg för all framtid. MEN, när man i ösregn måste korsa en bäck som enbart pga just regnet helt plötsligt är så pass ström att man skulle kunna dö i den, ja då är foppatofflor rena lyxen. Iallafall när ens kängor är ens bästa vän och inte under några omständigheter bör bli blöta. Med tanke på strumpproblemet samt odören. Foppatofflor for the win.

Kommentarer
Postat av: Jenny

hahahah fantastiskt. och det där med mossa, kan tänka mig att det är skönt

2014-08-27 @ 03:09:29
URL: http://novemberdreams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback