Allt som värker i mig

 
Gårdagen ägnade jag åt att fulgråta horisontalt på golvet hemma, dels åt den utveckling av finnar som just nu bor på min kind eftersom att jag befinner mig i ett kroniskt stresstillstånd, och dels för att jag är inne i en fas där jag känner mig så utomordenligt värdelös och sämst på att vara människa att jag hellre skulle leva resten av mitt liv som en påse skit. Minsta lilla grej får mig att gå bananas och igår satt jag med tårarna sprutandes i 90 grader på resturang samtidigt som servitören stressat plockade av bordet eftersom att hon trodde att hon gjort något fel. Herregud, jag är så trött på att vara ledsen. Verkligen, trött. Och det är så svårt att se till dem där glimtarna i livet när allt jag känner hur tiden sakta men säkert gör mig till en långtidsarbetslös, dessutom en bitter och sur sådan. Och jag vill kunna köpa en bärs för 49:- en fredagkväll utan att vilja dö av pengar-ångest eller kunna känna som ni andra att snart, snart är det helg, men för mig är helgen bara 2 dagar där man inte kan söka jobb eller gå på intervju. Jag vill kunna räkna ner dagarna till den 25e och sätta undan pengar till lägenhet, ett par dyra skor eller vad som helst som känns viktigt. Men allt känns så innerligt och oändligt hopplöst att jag just nu skulle kunna spy bara för att bli kvitt känslan av ingenting. Jävlar i min lilla låda vad ont det gör. 
 
Snart är jag så trött på att försöka att jag med all sannolikhet klappar ihop för gott. Jag stänger av den här verksamheten som annars dundrar på där på insidan av min kropp, lägger ner. Och det är det värsta med det här är att tänk om det är nästa "NEJ" som gör att jag aldrig mer vågar försöka igen. Tänk om nästa nederlag är det som sätter punkt för allt. Sen blir jag inte mer till människa på den här jorden än någon som gett upp, någon som är för dålig för att få ett jobb, någon som inte orkade försöka mer igen. Fyfan.

Jag spiller champagne på mina vita nikes

 
Den här helgen har jag i sedvanlig ordning druckit lite för mycket bärs men också haft så pass kul att det varit värt det. Fattar inte folk som pratar om att dom inte kan bli bakfulla, eller påstår att det är någonting som skulle komma senare i livet. Från den dagen jag sniffade på min första droppe alkohol, ja eller vaniljvodka var det då, så har jag vaknat lika mysig och trevlig som ett lik dagen efter. Inga undantag. Inget mysigt bakisskimmer här inte. Nåväl, i fredags besökte jag och ett gäng fina vänner Bouqerian innan vi slutade upp på vad som måste varit Södermalms vidrigaste ölhak. Inte ens efter att jag svept en redbull Vodka undgick mina sinnen synen av hånglande människor och lukten av svettigt dansgolv. Så jag gick hem. I lördags käkade jag och Minna pestopasta innan vi bosatte våra rumpor på Ljunngrens i några timmar för att prata strunt. Myspys.
 
Eftersom att jag är hemma med än vad en brukar nuförtiden så galopperar jag helst ut så fort jag får chans att göra något som inte innebär att ligga hemma och tyna bort. Allt är verkligen frid och fröjd tills man springer på någon bekant och den frågan man allra minst i hela världen vill svara på dyker upp. "Vad jobbar du med?" Så skrattar man bort det samtidigt som man slänger lite med håret och dricker allt som finns kvar i glaset bara för att svara på frågan till sig själv inuti huvudet, ingenting din jävla loser. Fyfan, man är så jävla taskig mot sig själv alltså. Önskar att någon utomstående också rymdes i mitt huvud som kunde klappa till mig varenda gång jag trycker ner mig själv. Det borde vi alla ha vänner, en snäll version av oss själva som sa emot varje gång vi är personliga mobbare. Orkar inte att den som är taskigast mot mig säkerligen 98% av tiden är jag. Prutt. 

Arbetslöshetens Mamma

En fråga jag ställer mig själv varje morgon är hur exakt det är tänkt att jag inte ska känna mig som tidernas största jäkla loser när faktumet att jag är arbetslös slår mig som en käftsmäll så fort jag öppnar ögonen. Eller hur man med glädje ska sopa ihop bitarna av sitt självförtroende efter att ytterligare en arbetsgivare sagt nej efter att det stått mellan mig och endast 1 kandidat till i en rekrytering. Till slut så börjar man ju undra om man kanske inte är en sån jävla kul person ändå? Om man kanske luktar illa eller bara i största allmänhet är en sån där oskön prick som man själv stör sig och som är HELT oanställbar på arbetsmarknaden i Svea Rike år 2017? Tänk om jag är en sån?
 
Sen brukar jag äta frukost.
 
Förutom att idissla rödvin och att gråta tills jag blivit matt så har den här arbetslösheten bestått till ganska stor del av att reda ut saker som jag tycker är viktigt i livet. Typ vad som krävs för att jag faktiskt ska trivas på en arbetsplats, innebörden av att ha rätt människor omkring sig när livet är tufft, sömn, ja och sen typ hur mycket pasta med ketchup det är rimligt att äta och hur många miljoner man får spendera på duschtvål som luktar gudomligt. Sånt som är viktigt liksom. Och nästa gång jag skaffar mig ett jobb, så vill jag verkligen att allt det här som jag tycker är viktigt ryms där. För om det är något som jag är mer trött på än att vara arbetslös så är det att jobba någonstans där jag 90% av tiden faktiskt känner att jag hellre skulle vara just arbetslös. Ja eller död. Och någonstans i allt det här så hoppas jag att det är just detta som är orsaken till att jag inte hittat ett jobb än. För nästa gång ska det bli rätt.
 
Så, nästa gång jag bestämmer mig för att vara en del av den här karusellen som en arbetsplats innebär så hoppas jag innerligt att det inte känns som ett enda långt och evigt dålighetsliv. Utan mer som sol, varma gator och sus i magen. Hoppas. 
 

Vi minns: När allt på jobbet gick sönder och stressen blev så övermäktig att Minna kröp in på hylla G14 i posten och gav upp.

Vad man gör med livet när det inte är så snällt mot en

Det här med överlevnads-manualer är ju som bekant, en sak jag tycker är viktigt. Helst hade någon gärna fått knåpa ihop en till mig angående hur man inte bara ger upp och dör när man får nej på det 325903 jobbet man söker och allt känns så hopplöst att det gör fysiskt ont i kroppen. Sedan hade jag även behövt en för hur man botar dåligt samvete mot sina nära när man enbart varit en ledsen hög med människa i 3 månaders tid. Men jag antar att det är sådant som visar sig i sinom tid. Jag har en överlevarlista för allmän ledsenhet i allafall och här kommer den:

- Denna text. Brukar läsa på repeat när det som gör ont riktigt dundrar på insidan av kroppen.
 
- Se på gråtfilmer. För mig har det varit sista avsnittet i Skam säsong 1 när Jonas och Eva gör slut nu den senaste tiden. Jag vet inte exakt varför jag blir så ledsen av det (är ju knappast så sorgligt) men det hjälper för att tömma min kröpp på allt som är ledset iallafall för ett litet tag.
 
- Duscha länge, göra ansikstmask, smörja in sig med något som luktar blommor. Man känner sig iallafall inte som den där oredan som man egentligen är på insidan. 
 
- Söka på google efter andra som skrivit om när dem gått igenom samma sak. Tror att jag helt legit sökte på "varför är jag så jävla dålig att jag inte kan få ett enda jobb?" och så hade någon annan vansinnigt arg och besviken själ hade redan sammanfattat denna frustration i textformat innan. Då förstår man att man inte är ensam.
 
- Spara ner ord eller meningar som påminner mig om att det kommer gå över. På Umo under fliken arbetslöshet till exempel: "Det är inte samma människor som är arbetslösa hela tiden". Eller "Man kommer inte alltid må bra men man kommer inte alltid må dåligt heller". "Det är svårt att vara en person som aldrig ger upp". Ja you guys know the drill. 
 
- Ringa vem som helst som man tycker om när det faktiskt blir så pass mycket att man tror att man inte kan andas mer. Och berätta det, att man ger upp nu. Så får den personen orka lite åt en så länge medan man själv är ett ledset vrak utam ambitioner nog att äta eller sova. Man kan inte orka allt själv, kom ihåg det.
 
 
 

Plötsligt är man 22 och livet ger igen

I slutet på förra sommaren kröp en liten olustig känsla upp på min axel och liksom bosatte sig där permanent. Som ett litet odjur med dålig energi och tyngd. Vardagen kändes inget kul, jobbet gjorde det sedvanliga (ni vet, dödade min själ) och allting gjorde ont. Jag gick på lite intervjuver men inget ledde någon vart och mitt i allt det här så bestämde sig hyresvärden till vår lägenhet för att sälja, vilket betydde att jag så småningom inte skulle ha någonstans att bo. Det gjorde ont i hjärtveksamheten kan jag meddela. I samma veva som vi flyttade ut blev jag varslad från mitt jobb, bilen gick sönder och livet blev en sådan härlig fest för den som gillar att gräva ner sig i sin egen olycka. Ping, jag. 
 
Sedan har jag gråtit tills igår ungefär. 
 
Nu har jag tyvärr ingen guide i överlevnad om hur man klättrar igenom detta emotionella kaos eftersom att jag fortfarande står mitt i det. För tillfället är mitt enda mål att hitta ett jobb som inte känns som ett tungt tryck mot min bröstkorg och där jag kan se mig själv stanna i mer än 4 månader utan en mänsklig härdsmälta. Sedan ska jag börja om med det här vad gäller vuxenlivet, hitta någonstans att bo, betala för mitt eget internet, duscha lika ofta som en vuxen människa bör och ja, resten. 
 

RSS 2.0