Hösten gå hem

Två Thailand
 
Hur många jackor jag än köper och hur många ljus det än tänds och hur många mysiga filmer jag än ser och hur många fikor jag tar på diverse små mysiga caféer medan regnet faller utanför så kommer jag aldrig, aldrig, att bli en höst-person. Någonsin. Och då har jag kämpat vartenda år i mitt 19-åriga liv. Det här med att solen börjar gå upp efter mig på morgnarna och att kylan gör att det känns värre än pesten att behöva vänta på bussen i 4 minuter är något jag bara inte kan acceptera. Det går liksom inte. Andra pratar om att dricka te i mörkret, varma halsdukar och att få mysa med sina beloved inomhus under en filt i soffan men jag blir så blek att det gör ont att se på mig och sällskap klarar jag inte av för jag gråter över det faktum att det är 8 månader kvar till nästa sommar. Nej ni, löven är fina och jag kan använda innehållet i min garderob igen (då jag bara äger plagg i färgerna svart med lite mer svart på) men där tar det fan stopp. 
 
Hursomhelst, här kommer ett tips men ska ni ha det till ert jävla höstmys hoppas jag att era youtube-klipp föralltid och evigt hackar för det här är för er ledsna själar precis som mig som anser att hösten borde skänkas bort till bättre behövande. Klick klick. Musik i sin finaste form, bara lyssna på honom.

Under the sun

 
Idag är det söndag och en ny-startad tradition sen en månad tillbaks är kollektiv hos Johan. Vi lagar mat och äter den framför en film. Pratar om helgen om det hänt något kul, diskuterar livet och givetvis ICA då, då det är allas arbetsplats. Sån himla fin grej hörni. Vad gör man inte på söndagar annars liksom? Ligger hemma och gråter i fosterställning på badrumsmattan för att man ska gå upp klockan 6 dagen efter och livet inte är det minsta trevligt. Typ så. Så detta är en helt fantastisk grej för att slippa mini-plågandet av det som i folkmun kallas söndags-ångest. Idag är det dock ingen som orkar laga någon middag på grund av den grava hang-overn från igår men det ryktas om hämt-pizza och några liter cola. Och det har man ju inte dött av. Ha en fin söndag nu. PÖZZ
 

You will be my resolution

 
Detta har varit en möcke trevlig helg om ni frågar mig. I fredags begav jag mig INTE ut på krogen för att förtära alkohol och dricka huvudet i bitar. Det trodde ni inte va? Nej i fredags färgade det tråkiga vädret min arma själ grå så partystämningen försvann liksom i takt med att det började regna och graderna på termometern sjönk. Rådde bot på detta genom att köpa 1 kg godis och trava iväg hem till Tea för idolkväll. Funkar det med.
 
Igår däremot lagades det middag och dracks rosé på min ressi tillsammans med Minna innan det bar av in mot shtan för att möta upp resten av gänget på Ljunggrens och fira Jessica som fyllde år. Mycket spännande kväll. Dansade och drack öl i några timmar innan vi övergav vimlet och vallfärdade på efterfest. Och imorse vaknade jag på en soffa med Minna inklämd bland tre andra klockan 8 och huvudvärken var i vanlig ordning ett faktum. Ålade ner till thaien nedanför för lite frukost bestående av Pad Thai och bakishäng. Hann lyssna på Veronica Maggio och diskutera gårdagens bravader innan vi till slut åkte hem. Prima helg helt enkelt, om än för lite bakfullhet. 
 

Fröken Yolo har talat

 
 
Så den senaste veckans bravader har inte varit roligare än jobb jobb och åter jobb. Idag mina vänner, klockan 22.30 galopperade jag ut från jobbet och iväg på tre dagars ledighet. Efter 11 dagars konstant jobbande. Aldrig har det känts så bra med fredag. Ska givetvis ägna helgen åt att vila ut nu efter stressen och dricka nyttigta ört-théer som rensar ut kroppen samtidigt som jag lyssnar på delfinsång och regnskogsljud i cd-spelaren. Kanske sticka en kofta och läsa en tidning Allers också. Haha nej. Det ska jag inte. I helgen ska jag ha så jävla kul. Det ska ätas god mat och drickas drinkar med mina tjejer, det ska spelas bra musik och jag ska klättra i mina snortighta jeans och måla eyeliner-vingar like a God, det ska drickas öl och shottar och jag ska dansa tills det blir morgon även om det innebär att jag hånglar med en främling och spyr på toagolvet inne på McDonalds 04.30. 
 
Okej nu kanske jag tog i men efter nästan två veckors konstants stress, pendlande mellan jobbet och hemmet och ett liv lika roligt som en konstant måndag morgon är jag fan värd det. Det här fina i vardagen har liksom bara försvunnit i mitt liv i takt med att berget av disk här hemma vuxit och tröttheten blivit värre. Imorse fick jag äta frukost med en sån där sked man fick i flingpaketen som liten och igår åkte jag till jobbet med byxorna ut och in. Hann både möta en högstadieklass på bussen och hejja på några bekanta innan jag upptäckte detta. Självklart. Så ni förstår. I helgen ska jag ha the time of my life i sann fjortis-anda och intala mig själv att mitt bleka anlete klarar av en utekväll trots att jag kanske skrämmer iväg både vänner och ovänner. För i helgen så bryr jag mig inte. 

Idag är jag ledsen

 
Har inte haft en fullt så trevlig vecka än så länge om sanningen ska fram. Livet och jag har inte sammarbetat på några plan och halva veckan har gått åt till att bryta ihop framför Extreme Home Makeover alternativt att gråta på golvet nedanför kaffemaskinen på jobbet för att den inte fungerar. Är inte den som är genuint ledsen i längre perioder men känns som jag trillat in i något turbulent jävla mörker och måste hyperventilera ut allt som känns där bakom mina vänsta revben för att inte explodera. Och jag som i vanliga fall bara endast pratar ut hjärta och själ över ett glas virrepirre och några tårar är inte bra på att hantera detta. Ögonen är trötta och de mörka ringarna under dem skrämmer daigsbarnen på bussen, sömn är inget man upplevt sen före kristus och håret har aldrig varit i sån need av en omgång med schampo och hårinpackning. Nej vänner, livet är inte så kul just nu helt enkelt. 

Om kärlek vid första ögonkastet i klädväg

Mysfaktorn på tröjan ovan kan bara jämföras med känslan när man är 5 år och får en liten fluffig hundvalp i julklapp, alternativt att få gå och lägga sig i sängen igen en morgon när man gått upp och insett att det är snöstorm ute och all kollektivtrafik är inställd. Ja ni fattar. Den är så go. Har filat lite på det här med överlevnadsmetoder inför hösten och det här är ett steg i rätt riktning. Så fort det blir lite för kallt ute och jag gråter för att minusgraderna mördar min själ så ska jag slänga på mig denna och peka finger åt kylan. Nog för att det kommer vara jobbigt ändå men det blir liksom lite mer lätthanterligt om man får gömma kroppen i något luddigt och varmt.
 
PS. Kör inte en Miley Cyrus light version och teasar er lite här med vara nude under tröjan. Det gömmer sig faktiskt ett svart linne där under någonstans, även om det inte syns. xx

Heart upon my sleeve

Ett gäng harmoniska bilder från veckan som varit.

Med vänliga hälsningar amandas fab life since 4-ever

 
Jag är så trött. Det är allt jag har att säga. Tittar as we speak på snygga tjejer på tumblr och önskar att jag inte var så förbannat ful. Nej hörni, jag skojade bara. Men jag önskar faktiskt att jag hade ett hårsvall som sträckte sig nedanför min röva, höga kindben och en obegränsad kassa för resor jorden runt. Vad mysigt det vore. Vill bara vara en kreativ själv som skrattar hög och mycket, som planerar spännande äventyr var och varannan dag och som till och med får en måndag morgon i februari när det är svinkallt och jävligt att verka genuint härlig, sån vill jag vara. Men här ligger jag och funderar på om huruvida det är fysiskt möjligt att äkta en kopp kaffe. Så perspektiven har liksom kommit och slagit mig i ansiktet om man säger så. Får helt enkelt nöja mig med en halvlång/risig man, inga kindben alls men en jättefin dubbelhaka samt det shpännande livet på ICA. Det funkar ju det med.
 

THEY GOT MONEY FOR WARS BUT CAN'T FEED THE POOR


 
 
 
 
 
Gardens by the bay/Marina Bay Sans. Från Singapore i våras, aka sånt jag inte fått tummen ur och publicerat.

Kalendern visar måndag men vi lever lördag kväll

Har haft en dag i lugnets anda och spenderat den i solstolen på baksidan nu när det fina vädret för en gångs skull inte varit shady as F. Varvat det med att äta nudlar ur kastrullen och planerat två-manna-kräftis med Elin till helgen. Nog för att stora kräftskivor är ett av livets mest mysigaste ting måste jag nog lära mig hur man äter kräftor ordentligt innan jag törs ge mig ut på en sådan. Tur är väl då att Elin jobbar på Melanders så hon är proffs. Annars är det inte mycket spännande som hänt. Trodde att kvällen skulle fortsätta i samma fridfulla tempo men när jag var på väg hem från gymmet så låg det en död kattunge på vägen och jag grät som ett barn åt det i 20 minuter. Stackars misse. Tänkte först att mina nerver inte riktigt var i skick men sen insåg jag att det krävs att man har no soul för att inte gråta åt en liten söt kattunges tragiska död. Borde nog ta en annan väg till jobbet imorgon för att undvika en morgon i samma mönster. Men nu, te-dags. Puss vänner

Sökes: någon som pussar mig i pannan när jag är grå och ledsen

 
 
Ikväll har jag en sån där kväll när jag bara vill krypa in under täcket, trycka naglarna i handflatan och gråta för att jag är så less på livet. Ibland sammarbetar bara inte min hjärna och kropp och då brukar livet ta en u-sväng utan några som helst förvarningar och så blir jag lika ledsen som 4-åringarna jag möter ibland vid leksakshyllan på jobbet och som tappat bort sina mammor. Gråtig och snorig och bara världens omysigaste tjej. Ska dricka en hink te och kolla tumblr-flödet för att se om mina nerver kan finna lite harmoni. Annars får jag väl väcka mamma och låta henne klappa mina mascara-gråt-kinder natten ut samt försöka övertala mig om att livet är något annat än ett otrevligt nonsens. Blir så trött.

Om vecko-ångest och införandet av den nya helgen

summerburst

Så denna helg har innehållit både en ledig dag, en vända till stan för påfyllnad av höstgarderob samt två utekvällar med hemgång efter 3 båda dagarna. Köpte skor och jacka samt diverse igår innan de bar av hemåt för middag och virrepirre på min residens. Sen mötte vi upp Jessica och resten av gänget för att bege oss mot f12 där vi dansade på bord och pussades i natten. Väldigt trevligt. Men nu är jag ledsen för att helgen är slut och att mitt kommande schema för resten av månaden innehåller omänskligt mycket jobb och väldigt lite ledighet. Hörde någon ta upp det i en bloggpod för ett tag sen, att efter en helg där man bara gjort roligt så blir det lite extra svårt att gå tillbaks till vardagen. Inte för att det inte är jobbigt annars när lördag slår över till söndag och ångesten slukar en hel, men det blir liksom lite extra jobbigt. Har varken hunnit sitta still eller ens haft ett uns tråkigt sen jag hjulade ut från jobbet i fredags. Och så tog helgen slut, det blev måndag igen och jag ska jobba 10 dagar i rad. Man ba jahapp. Errr. Men det är väl sådär med helger, de kommer bara en gång i veckan och varar i typ två nanosekunder så att man ska längta lite extra då när vardagen känns ungefär lika trevlig som spyorna på tunnelbaneperrongen en söndag morgon. Mötte ett barn häromdagen på jobbet som precis börjat skolan och som tyckte att det borde vara helg mån-fre istället så att man får vara ledig längre. Personligen tycker jag att det är det smartaste någon sagt och att detta barn är ett litet geni.

This is forever

 
Igår åkte vi in till stan för att återuppleva en liten bit av Spanien, nämligen tapas. Placerade min rumpa på en buss mot söder för att komma till Mamas & Tapas som kan ha den högsta mysfaktorn av många restauranger. Beställde in massa smårätter och drack vin innan vi tog några drinkar och gick vidare för att möta upp lite vänner. Prima lördagkväll. 

RSS 2.0